Δευτέρα, 19 Φεβ 2018

Greek Holiday Calendar


Τρίτη 20 Φεβρουαρίου
Λέοντος Κατάνης, Αγάθωνος, Βησσαρίωνος

Template Changer

template1

Search our website

Meteo

Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την παγκόσμια μέρα νερού PDF Εκτύπωση E-mail
Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013, για το εορτασμό της παγκόσμιας μέρας νερού πραγματοποήθηκαν επισκέψεις σε υγρότοπους και έργα διαχείρισης του νερού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης που διαχειρίζεται τα νερά στη Δυτική Κρήτη και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ). Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις περιελάμβαναν:

1)Επίσκεψη στο φράγμα Βαρσαμώτη που διαχειρίζεται ο ΟΑΔΥΚ για τμήματα του Λυκείου Βάμου και του Λυκείου Ακρωτηρίου.
2)Εκπαιδευτικές δράσεις στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας για τα παιδιά των 13ου, 4ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων. Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και εκπαιδευτικές δράσεις, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φώτη Ποντικάκη για το πόσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίζουν με σεβασμό το αγαθό του νερού και να αποφεύγουν τη σπατάλη του, η οποία έχει πολλαπλές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία. 
3) Η Επίσκεψη στη λίμνη Κουρνά και οι δράσεις ευαισθητοποίησης στο πεδίο για τμήματα του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών αναβλήθηκαν λόγω θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Η δράση αυτή γίνεται στα πλαίσια του Δικτύου «Υγροτροποποιώ τη Συμπεριφορά μου» στο οποίο συμμετέχει το ΚΠΕ Βάμου και θα συμμετάσχουν 10 εκπαιδευτικοί και 150 μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών για το νερό και η στήριξή τους στην υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικά με το νερό.