Τετάρτη, 17 Οκτ 2018

Greek Holiday Calendar


Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Ωσηέ προφήτου, Ανδρέου του εν Κρίσει, Ιλαρίας μάρτυρος

Template Changer

template1

Search our website

Meteo

Ιστορικό PDF Εκτύπωση E-mail

kpevamou_thΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου θεσμοθετήθηκε το έτος 2002. Το 2003 υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (όπως λεγόταν) τότε επί Υπουργίας κ. Πέτρου Ευθυμίου και του Δήμου Βάμου επί Δημαρχίας κ. Στέλιου Μιχελάκη και είναι ένα από τα  δύο πρώτα που λειτούργησαν στην Κρήτη.

Η Δημιουργία του οφείλεται στο επίμονο ενδιαφέρον του έως το 2002 Δημάρχου Βάμου κ. Ιωάννη Χατζηδάκη που με τον τότε Δήμαρχο Αρχανών και τωρινό αιρετό Περιφερειάρχη Κρήτης  κ. Σταύρο Αρναουτάκη άσκησαν έντονες πιέσεις στην τότε Κυβέρνηση και πέτυχαν την θεσμοθέτηση των δύο πρώτων Κ.Π.Ε. της Κρήτης στο Βάμο και στις Αρχάνες.   

Στην αρχή λειτούργησαν τα γραφεία του στο Κοινοτικό κατάστημα της Λιτσάρδας και στη συνέχεια λειτούργησε στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου  στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου το σχ. έτος 2004-2005.
Το ΚΠΕ φιλοξενείται από το σχ. έτος 2008-2009 επί Δημαρχίας κ. Λεωνίδα Λιματζάκη, στην «Δημοτική Σχολή Κεφαλά», στον Κεφαλά Αποκορώνου και τα εγκαίνια έγιναν από τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη.


Το κτίριο αυτό είναι κτισμένο το 1910, επί Κρητικής Πολιτείας. Ανακαινίστηκε το χρονικό διάστημα 2002-2007 από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων Χανίων, με την αμέριστη φροντίδα του προϊσταμένου της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Χανίων Αρχαιολόγου κ. Μιχάλη Ανδριανάκη.

 
Το κτίριο έχει επιφάνεια 760 τ.μ. και διαθέτει τους παρακάτω χώρους.
Γραφείο Υπεύθυνου, γραφείο Παιδαγωγικής Ομάδας, γραφείο Γραμματείας, αίθουσα Σεμιναρίων, αίθουσα Βιβλιοθήκης, αίθουσα Θεατρικού Παιχνιδιού, αίθουσα Σπηλαιολογίας, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, εργαστήριο Δημιουργικό, κουζίνα, χώρους υγιεινής, αποθήκη και χώρο εγκαταστάσεων θέρμανσης.