Τετάρτη, 17 Οκτ 2018

Greek Holiday Calendar


Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Ωσηέ προφήτου, Ανδρέου του εν Κρίσει, Ιλαρίας μάρτυρος

Template Changer

template1

Search our website

Meteo

The Region PDF Εκτύπωση E-mail
bullet_black emveleia_map_perioxi1_thΟ Κεφαλάς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την τοποθεσία Ρουπακιάς, όπου προτείνεται η δημιουργία Οικολογικού πάρκου, το οποίο θα προστατέψει και θα αναδείξει το εξαιρετικής ποιότητας φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις παλιές αγροτικές δραστηριότητες που είχαν αναπτυχθεί (αναβαθμίδες, ξερολιθιές, καλλιέργειες ντόπιων ειδών δημητριακών κ.α.). Το φυσικό περιβάλλον (δρυοδάσος, φρυγανότοποι, αρωματικά φυτά, αυτοφυές κυπαρίσσι του Αποκόρωνα) καθώς και η διατηρημένη αρχιτεκτονική των χωριών (σπίτια, μοναστήρια, πηγάδια) είναι αξιοζήλευτη. Αποτελεί σίγουρα έναν ενδιαφέροντα χώρο φυσικών περιβαλλοντικών μονοπατιών.
bullet_purple Ο ίδιος ο οικισμός του Κεφαλά, αλλά κα τα γύρω μικρά χωριά, διατηρούν μέχρι σήμερα (κυρίως λόγω της εγκατάλειψης) την αρχιτεκτονική τους μορφή που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η λειτουργία του Κέντρου συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την προστασία και ανάδειξη των οικισμών μέσα από δραστηριότητες αγροτοτουρισμού.
bullet_purple

Στο κτήριο της «Πολιτιστικής Εστίας», που βρίσκεται δίπλα στο Σχολείο του Κεφαλά, υπάρχουν σπάνια εκθέματα της ιστορίας, της οικονομίας και του πολιτισμού της περιοχής.

bullet_purple Ο Κεφαλάς και η ευρύτερη περιοχή απέχουν 31χιλ. από την πόλη των Χανίων και 28χιλ. από την πόλη του Ρεθύμνου.

Μετεωρολογικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής

bullet_black Το Γαβαλοχώρι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Κεφαλά. Είναι διατηρητέος οικισμός και λειτουργεί εκεί Λαογραφικό Μουσείο, με ιδιαίτερα σημαντικό περιεχόμενο. Ο οικισμός και το Μουσείο, αποτελούν τον καταλληλότερο τρόπο για την εκπαίδευση στο ανθρωπογενές περιβάλλον και τις διάφορες δραστηριότητες του παρελθόντος.
region_photo1_th region_photo2_th region_photo3_th
region_photo4_th region_photo5_th region_photo6_th
region_photo7_th region_photo8_th region_photo9_th
region_photo10_th region_photo11_th

^top

bullet_black Στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου υπάρχει επίσης ποικιλία οικοσυστημάτων (χερσαίων, ορεινών, πεδινών, θαλασσίων) αξιόλογης σημασίας που προσφέρονται για περιβαλλοντική εκπαίδευση.
bullet_black Αρκετές περιοχές είναι στο Πρόγραμμα Natura 2000 και η παραθαλάσσια περιοχή της Αλμιρίδας έχει αποκτήσει κατά καιρούς Γαλάζιες Σημαίες.