Πέμπτη, 19 Ιουλ 2018

Greek Holiday Calendar


Παρασκευή 20 Ιουλίου
Ηλιού Θεσβίτου του προφήτου

Template Changer

template1

Search our website

Meteo

Building's Infrastracture PDF Εκτύπωση E-mail
bullet Το Κ.Π.Ε. Βάμου έχει μεταστεγασθεί στην αναπαλαιωμένη, από την 28η Βυζαντινή Εφορία Αρχαιοτήτων, «Δημοτική Σχολή Κεφαλά», στον Κεφαλά του Αποκόρωνα του Δήμου Βάμου. 
bullet Διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο, εργαστήριο Η/Υ, αίθουσα εκθέσεων και προβολών ξενώνα και χώρο εστίασης καθώς και άνετο αύλειο χώρο.
bullet Το κτήριο είναι αρκετά μεγάλο και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο από το ΥΠ.ΠΟ.
bullet Είναι ένα χαρακτηριστικό αρχιτεκτόνημα των αρχών του 20ου αιώνα, κτισμένο πάνω σε ισχυρούς τοίχους φρουριακής κατασκευής της Τουρκοκρατίας.
bullet Κατασκευάστηκε από τους περίφημους Κεφαλιανούς μαστόρους, στους οποίους αποδίδονται μερικά από τα πιο σημαντικά νεότερα κτήρια της πόλης των Χανίων, με νεοκλασσικίζοντα αρχιτεκτονικά στοιχεία και ντόπια υλικά, όπως το καλής ποιότητας γκρίζο μάρμαρο της περιοχής.
bullet Μέχρι να ολοκληρωθεί η αναπαλαίωση της "Δημοτικής Σχολής Κεφαλά", χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση του ΚΠΕ το παλιό δημοτικό σχολείο στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου καθώς και το πρώην κοινοτικό κατάστημα Λιτσάρδας.
building_photo1_th building_photo2_th building_photo3_th
building_photo4_th building_photo5_th building_photo6_th

^top

Παράλληλα και εκτός από το κεντρικό κτήριο του Κεφαλά, οι ανάγκες του Κέντρου συμπληρώνονται με τα παρακάτω κτήρια :
bullet building_photo7_thΤο διώροφο δημοτικό ξενώνα στο κτήριο του παλιού Παρθεναγωγείου, στην περιοχή Μεσοχωριά του Βάμου, με δυνατότητα φιλοξενίας 22 ατόμων.
bullet building_photo8_thΔημοτικό σχολείο Καλαμιτσίου Αλεξάνδρου.
bullet building_photo9_thΠαλαιό Κοινοτικό κατάστημα Λιτσάρδας.

^top